Een fantastisch uniek weekend, inclusief teckelwandeling op Schiermonnikoog voor nagenoeg de hele teckelgroep van JHSA

 De wind waait door de oren 

Een kort verslag
Hieronder lees je een kort verslag van ons geslaagde weekend. Maar soms vertellen foto's meer dan woorden.
Op vrijdag 2 september vertrokken 8 teckels met hun voorjagers en nog eens drie extra honden naar Schiermonnikoog. Bij de boot in Lauwersoog aangekomen was het een drukte van belang, immers meer teckelvrienden wilden op 3 september meelopen met de 25e teckelwandeling op Schiermonnikoog. De voorjagers van JHSA koppelden daar een knots gezellig weekend aan vast. Het gehele weekend zetelden wij op de bekende vakantieplek van Rosemarijn: It Aude Kolonyhûs.

Vrijdag in de namiddag aangekomen eerst even koffie drinken en door Karin verrast worden  met een ontzettend leuk kussenovertrek. Karin vertelt ons tegelijkertijd dat zij de 'teckelgekte' heeft en meer teckel attributen gaat maken. Binnekort wellicht op onze site hier meer over. Daarna was, na de nodige boodschappen in huis gehaald te hebben, het strand uiteraard de eerste trekpleister. Daar werden we verrast door een groep zeehonden die zich even aan de landrotten wilden tonen. Voor Timo reden om zijn laarzen en schoenen uit te trekken en hen te gaan begroeten, waarbij Flori niet achter kon blijven. Menig teckel deed zich te goed aan een duik in de zee waarbij zij elkaar de loef af wilden steken met wie dan wel het best boven het water kon vliegen. 's Avonds had Rosemarijn een lekkere kaasfondue op tafel.

Op zaterdag de teckelwandeling. Bij It Aude Beutenhûs was het verzamelpunt waar meteen opviel hoe opgevoed onze teckels zijn. Daar waar alle rasgenootjes zitten te keffen en ongeduldig worden, blijven onze teckels rustig en wachten wat er komen gaat. Eenmaal op het strand aan gekomen bleek nog eens dat onze groep een voorbeeld is. Alle teckels mochten los en konden zich uitleven, maar dat was nagenoeg alleen weggelegd voor onze teckels, de rest bleef aan de lijn was los niet te vertrouwen. Vanaf de Badweg naar de Merlijn, is een pittige strandwandeling, ook daaraan laten onze teckels zien dat zij alle teckels de baas zijn. Daar waar de totale groep de weg terug liep door de duinen, liepen wij via het strand terug! Lekker hongerig deden we ons te goed aan een overheerlijke Soto Ajam van Karin en Timo. We kregen de nodige instructie hoe je je bord volschept.

Zondagochtend vertrokken wij als groep nog eens voor een wandeling, nu  rondom de Westerplas. Dat het eiland niet alleen bestaat uit strand en duinen laten de foto's zien. En vervolgens gaf 'de juf' ons zondagmiddag vrij en kon ieder op eigen gelegenheid het eiland verder verkennen. 's Avonds het laaste avondmaal, Daphne en Tjeerd zetten een heerlijke pasta met bijzondere gerechten op tafel.
Maandagochtend nog even met z'n allen ontbijten, waarbij we afspraken volgende jaar zeker weer te willen gaan. Nog een laatste strandje pakken en dan is het alweer huiswaarts gaan.
Zoals gezegd: foto's vertellen meer, klik hier