Eenmaal per jaar start Honden op het spoor in het najaar een basistraining voor alle rassen, De trainingen worden gegeven op donderdag en zondag en bestaat uit 10 lessen van ca 2 a 3 uur waarin onderstaande aspecten van het zweetwerk worden behandeld:

  • Wanneer een nazoek?
  • Letselherkenning.
  • Herkenning diverse wondbedden.
  • Ritueel voorafgaand aan de nazoek.
  • Appel tijdens de nazoek.
  • Het lopen van sporen opbouwend tot een lengte van ongeveer 500 meter, waarbij het spoor al enige tijd daarvoor is uitgelegd.
  • Het leren “lezen” van je hond wanneer deze een spoor uitwerkt.

Deelname en kosten:
Deze training is voor alle rassen toegankelijk. Aan de basiscursus kunnen maximaal 5 baas/hond combinaties deelnemen. Deze 10 lessen durende training kost € 225,- inclusief koffie / thee, exclusief reiskosten.
Wanneer een training gevraagd wordt op een andere locatie dan Baarn/Almere, komt daar per deelnemer de volgende toeslag bij i.v.m. reiskosten: vanaf Baarn naar locatie 50-100km: € 25,- ; 50-100km: € 50,-; 150-200km: € 75,-

Data:
Eind september 2020 start er weer een nieuwe basistraining op zondag en donderdag. De lessen vinden eenmaal per twee weken plaats. Op donderdag zijn de lessen alleen in de ochtend. Op zondag kun je ingedeeld worden in de ochtend, dan wel begin van de middag.

Locatie:
Wij trainen op wisselende locaties in Almere, Doorn, Driebergen en Baarn of komen desgewenst op locatie.

Aanmelden:
We willen de groep klein houden zodat er voldoende aandacht is voor ieder team van voorjager met hond. Wanneer je interesse hebt, kun je je aanmelden via onderstaand inschrijfformulier voor de training in 2020 om op de reservelijst geplaatst te worden. Houd rekening met een eventuele wachtlijst.

Inschrijven

Gegevens deelnemer
Keuze training
Gegevens hond
Een onbekende kruising? Vul dan in: Onbekend
(Vullisbakkie mag ook)
Opmerkingen

Wilt u ons nog iets laten weten over u, uw hond of iets anders?

Klaar?
refresh

De informatie die u naar ons verzendt, is uitsluitend bedoeld voor Honden op het Spoor.
U hebt het recht op toegang, wijziging, rectificatie en verwijdering van uw gegevens.
Om dit recht uit te oefenen, stuurt u een e-mail naar privacy@hondenophetspoor.nl.
Lees hier meer over ons privacybeleid.