Dívka, mijn maatje, een Ceky Fousek
Ik ben Rosemarijn Gelauff en dolblij met mijn huidige maatje Dívka, een Cesly Fousek geboren 26 november 2018.
Met haar ben ik opnieuw gestart met de jachttraining van een jonge staande hond. Als instructuer vind ik het belangrijk dat ik zelf ook weer aan de lijve ervaar wat het betekent een jonge hond te trainen. We beleven samen daar ontzettend veel plezier aan en anderszijds leert Dívka mij weer heel veel, hetgeen ik weer kan gebruiken in de trainingen die ik geef.

Van twee van mijn vorige honden Caspar de Airedale terriër en Toby de ruwharige teckel, had ik al ontzettend veel geleerd rondom jachttraining en zweetwerktraining en was ik door hen geïnspireerd geraakt daarin verder te gaan. Jaren terug was ik immers werkzaam als Kynologisch instructeur, maar ik wilde meer. Vooral had ik veel belangstelling voor het met plezier werken met je hond zonder de druk van allerlei verplichte kunstjes en examens.
Bij JHSA kwam ik toen in aanraking met het zweetwerk en de jachttraining. Geïnteresseerd in de ins en outs van het zweetwerk heb ik in den lande meerdere workshops gevolgd en informatie vergaard omtrent de verschillende visies op het zweetwerk. Zweetwerk als wedstrijdsport met je hond of de training naar het echte veldwerk: de natuur nazoek. Ik werd enthousiast over de werkwijze van Jan Brand. Jan gaf zweetwerktraining waarbij zoveel mogelijk het natuur nazoek werd benaderd. Nadat ik op zijn terrein in Ulvenhout de basis en gevorderden cursus had gevolgd heb ik ook bij Jan de opleiding zweetwerkinstructeur gevolgd. Het les geven zit mij in het bloed, daarnaast was ik dus reeds kynologisch instructeur en werd dit een mooie aanvulling.

Geïnteresseerd in de jachttraining was ik ook lid geworden van de KNJV en haalde ik met Toby met succes de C en B proef. Bij de KNVJ steelde Toby de show met het werken voor de B proef. Met Caspar hebben we ook een aantal jaren jachttraining gedaan, waarmee hij heeft bewezen dat ook niet-jachthonden prima een jachtraining kunnen doen!

in januari 2012 ben ik gestart met mijn eigen hondenschool. Aanvankelijk gestart als Teckels op het spoor waaide het enthousiasme over naar andere rassen en is het daaroor Honden op het spoor geworden. Blijf de agenda volgen om te zien of er trainingen/workshops voor jou zijn.

De KJV heeft een paar jaar geleden besloten een aparte opleiding te starten voor jachthondentrainer, immer ieder deed het op zijn eigen manier, gericht op de Orweja proeven. In maart 2018 behaalde ik het diploma jacchthondentrainer.

Uitgangspunten
Uitgangspunt bij mijn trainingen zijn: het gaat niet om het presteren, maar om het met plezier werken voor zowel hond als baas! In de trainingen wil ik ruimte geven voor zowel recreatieve wensen als wensen die gericht zijn op het behalen van een specifiek doel. Dit laatste alleen als er geen dwang achter gezet wordt. We willen hondvriendelijke trainingen en zullen daarom voorjagers die zich hondonvriendelijk gedragen hierop wijzen en indien nodig verzoeken de training te verlaten.
Uitgangspunt specifiek voor de zweetwerktraining: voorjager en hond zijn een team, door goed zweetwerk het gewonde wild 'redden' en de natuur beschermen, dan wel lekker met je hond aan het werk zijn.
Uitgangspunt specifiek voor de jachttraining: door een goede jachttraining tegemoet komen aan de passie van de hond! Ook hier wordt ruimte gegeven voor zowel jachthonden als niet-jachthonden. Alle rassen zijn welkom!

Contactgegevens