Zoals je wellicht gelezen hebt op onze homepage is 'Honden op het spoor' ontstaan uit 'Teckels op het spoor'. Werd voorheen alleen training gegeven aan teckels, zowel zweetwerk als jachttraining, zijn nu alle andere rassen evenzeer welkom. Teckels nemen nog steeds wel een prominente plaats in bij Honden op het spoor.
Training met teckels is een bijzonderheid zeggen sommigen. Niets is minder waar. Een teckel is even zozeer een hond als alle andere honden. Een zogenaamd ‘ lastige’ teckel zegt meer iets over het baasje dan over de hond. Elke hond is te trainen, dus ook een teckel.
Inmiddels hebben we teckels die fantastisch werk laten zien in zowel de jachttraining en jachtproeven als in het zweetwerk

Waterapport teckelMaar zoals bij iedere hond, moet je ook hierin investeren. Een teckel noemen we ook wel een grote hond in een klein jasje. Een hond met een sterk karakter, die flink eigenwijs kan zijn, maar dolgraag wil samenwerken met een baas die hem serieus neemt. En met serieus nemen bedoelen we dan: geen schoothond, geen showhond maar een werkhond.
Mag je er dan niet mee showen? Natuurlijk wel. Mag hij dan niet op schoot. Natuurlijk wel, net zoals iedere hond lekker knuffelen.
Maar het meeste plezier geef je de teckel als je recht doet aan zijn jachtpassie. Je doet overigens niet alleen je hond maar ook jezelf er een enorm plezier mee. Een goed getrainde teckel kun je gemakkelijker vrij laten tijdens je wandeling. Hij heeft geleerd alleen ‘op jacht’ te gaan na opdracht van zijn baas.

Let op:
op dit moment worden er geen nieuwe deelnemers aangenomen in de teckeltrainingen. De wachtlijst staat overvol.

De trainingen zelf
We hebben eenmaal in de twee welen op zaterdag een teckeltraining. De  ene zaterdag is dat jachttraining en de andere zaterdag is dat zweetwerktraining. Kies je voor beide trainingen, zien we je dus eenmaal in de twee weken, kies je voor een van de trainingen, zien we je eenmaal in de vier weken 
In de jachttraining wordt rekening gehouden met het individuele niveau van het team en worden die ochtend de groepen daarop ingedeeld.
Voor de zweetwerktraining worden sporen uitgezet om het tot nu toe geleerde te onderhouden, dan wel een eerste proefspoortje lopen. Afhankelijk van de grootte van de aanmelding worden daar ook de groepen op ingedeeld. Veel deelnemers hebben inmiddels ook de basis- en gevorderden zweetwerktraining gevolgd, samen met andere rassen, om zodoende een gerichte trainings opbouw te hebben, maar dat is geen verplichting.
Kijk daarvoor op de pagina Basistraining zweetwerk

Kosten en indeling
We maken vooraf steeds een rooster van 6 zaterdagen bekend. Dat noemen we een blok teckeltraining, dan zijn dus drie jachttrainingen en drie zweetwerktrainingen. Wanneer je komt voor beide trainingen betaal je 120 euro, kom je alleen voor zweetwerktraining is dat 70 euro voor 3 lessen en alleen voor jacht is dat 50 euro voor 3 lessen.
Vooraf ontvang je steeds een mail met een verzoek te melden of je wel of niet aanwezig bent, dan kunnen we de groepen correct indelen.

Aanmelden
Via onderstaand inschrijfformulier kun je je aanmelden voor de teckeltraining. Je kunt daarbij kiezen uit enkel zweetwerktraining, enkel jachttraining of beide.
Wanneer het inschrijfformulier bij ons binnen is, proberen we zo spoedig mogelijk contact met je op te nemen.

Let op:
op dit moment worden er geen nieuwe deelnemers aangenomen in de teckeltrainingen. De wachtlijst staat overvol.